Piškotki na spletnem mestu Slomškova založba

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate k uporabi piškotkov. Več informacij o piškotkih si lahko preberete na povezavi "več o piškotkih".

Vaš IP naslov: 3.221.159.255
-
 
Ognjišče d.o.o.
Trg Brolo 11, 6000 Koper

Slomškova založba
Slomškov trg 3
SI - 2000 Maribor
Slovenija

E-pošta:

Tel.: 0590 80 250
Fax: 0590 80 251

Koristne povezave

SVOJ NAKUP PROSIM OPRAVITE TUKAJ!!!

SLOMŠKOVA KNJIGARNA

OGNJISCE

SPLETNA KNJIGARNA

Kartica zvestobe (KKO)

POPUST (KKO) in SPLETNI NAKUP (!!!)

Vsem članom knjižnega kluba Ognjišče (KKO) ob nakupu obračunamo članski popust! Več o naši kartici zvestobe lahko preberete na zgoraj objavljeni povezavi.
Zaradi direktiv, ki jih prinaša nov "Zakon o enotni ceni knjige", bo popust upoštevan zgolj pri knjigah, ki so v prodaji že več kot 6 mesecev. Sicer velja cena brez popustov!!!
Povabljeni, da svoj nakup opravite v eni od naših spletnih knjigarn (povezave zgoraj), saj zaradi združevanje spletnih strani na enotno (pod okriljem Ognjišča) pri nakupih preko strani Slomškove založbe občasno prihaja do tehničnih motenj, hkrait pa tudi (zaradi ne-vzpostavljenih povezav med strežniki) zaloge niso ažurirane.

Knjižne novosti

ponudba

Iz obličja v obličje

Marjan Turnšek

Pričujoča knjiga, je zbirka različnih avtorjevih člankov s področja dogmatike, ekleziologije, eshatologije, biblične in duhovne teologije ter krščanske antropologije. 
Eno od središčnih vprašanj, ki pride do izraza že na samem začetku knjige, je vprašanje človekove identitete, ki jo lahko razumemo samo v odnosu do troedinega ljubečega Boga. Človek prejema življenje iz zrenja ljubečega Božjega obličja, prejema življenje iz Kristusa, Boga in človeka, ki misli in čuti, ki se veseli in trpi. Vsi smo povabljeni naj postanemo »velikonočni kristjani in s tem nosimo v sebi velikonočne misli in čustva, ter z njimi bogatimo drug drugega«.
V odnosu med Bogom in človekom ima pomembno vlogo Cerkev, še posebej duhovniška skupnost. Avtor nam predstavi Blaženega škofa Slomška in njegov odnos z Bogom, ki je vsakdanje konkreten, kar pomeni da gre za zdravo duhovnost, ki se ne poslužuje samo zveste molitve, ampak tudi potrebne askeze in razločevanja duhov.
Krščansko pojmovanje duhovnega življenja je včasih »povsem drugačno od tistega, ki ga pogosto srečamo na 'duhovnem tržišču'«. Zato avtor v zadnjem delu jasno pove, da »krščanska mistika ni in ne more biti določen sistem, ampak je živeto življenje v Božji navzočnosti, kjer je človek v osebnem ljubečem stiku udeležen pri Božjem pogledu na njega in na svet okoli njega.«
Knjiga bo v veliko pomoč vsem, ki želijo graditi odnos z Bogom, prodirati v globino krščanskih skrivnosti, duhovnega življenja in spoznavanju novega pastirja v Cerkvi na Slovenskem.

Format: trda vezava, 14 x 21 cm,

ISBN: ISBN 961-6522-32-9

Ognjišče d.o.o. – Slomškova založba © Vse pravice pridržane 2021 | Politika uporabe piškotkov | Izvedba: Grafični studio, Robert Kuzma, Gremo jadrat, Second Swipe.