Piškotki na spletnem mestu Slomškova založba

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate k uporabi piškotkov. Več informacij o piškotkih si lahko preberete na povezavi "več o piškotkih".

Vaš IP naslov: 34.204.191.145
-
 
Ognjišče d.o.o.
Trg Brolo 11, 6000 Koper

Slomškova založba
Slomškov trg 3
SI - 2000 Maribor
Slovenija

E-pošta:

Tel.: 0590 80 250
Fax: 0590 80 251

Koristne povezave

SVOJ NAKUP PROSIM OPRAVITE TUKAJ!!!

SLOMŠKOVA KNJIGARNA

OGNJISCE

SPLETNA KNJIGARNA

Kartica zvestobe (KKO)

POPUST (KKO) in SPLETNI NAKUP (!!!)

Vsem članom knjižnega kluba Ognjišče (KKO) ob nakupu obračunamo članski popust! Več o naši kartici zvestobe lahko preberete na zgoraj objavljeni povezavi.
Zaradi direktiv, ki jih prinaša nov "Zakon o enotni ceni knjige", bo popust upoštevan zgolj pri knjigah, ki so v prodaji že več kot 6 mesecev. Sicer velja cena brez popustov!!!
Povabljeni, da svoj nakup opravite v eni od naših spletnih knjigarn (povezave zgoraj), saj zaradi združevanje spletnih strani na enotno (pod okriljem Ognjišča) pri nakupih preko strani Slomškove založbe občasno prihaja do tehničnih motenj, hkrait pa tudi (zaradi ne-vzpostavljenih povezav med strežniki) zaloge niso ažurirane.

Knjižne novosti

novosti

PRAZNIKI - OD PEPELNICE DO ZAHVALNE NEDELJE

Anton Martin Slomšek / ur. Stanislav Slatinek

Knjiga nudi slovenskemu bralcu enajst skrbno izbranih duhovnih besedil, ki jih objemata dve skrivnostni besedi: "pepel" in "zahvala". Na pepelnico človek s pepelom posipa samega sebe v znamenje spokornosti, z zahvalo pa najraje okrasi svojega bližnjega. Zato so Slomškovi govori kruh, ki ga čovek ne je sam, in pijača, s katero najraje nazdravi prijatelju.

Vsi govori imajo izvirno Slomškovo naslovitev. Slomškova zamisel pri naslavljanju govorov je tako izvirna in dobro zamišljena, da ni bila potrebna nobena prilagoditev. Govori so v originalu nemški in so nastali med letoma 1840 in 1860.

Enajst govorov sestavlja nov opus Slomškovih prazničnih govorov. Slomšek se slovenskemu bralcu razkrije kot nepremagljiv opazovalec narave, človekovega vsakdanjega življenja, truda in napora, tisočerih skrbi in boja za vsakdanji kruh. Sredi tega koloseja je za Slomška človek "Božji otrok", ki ga Bog kliče v "nebesa" in mu obljublja večno srečo. Slomšek iz tega divjega boja budi človeka, ki želi okušati dobrine sveta, da bi ga rešil za večno srečo.

Broširano, 96 strani, 3013.

Format: 12x20 cm

ISBN:

Ognjišče d.o.o. – Slomškova založba © Vse pravice pridržane 2020 | Politika uporabe piškotkov | Izvedba: Grafični studio, Robert Kuzma, Gremo jadrat, Second Swipe.